Kleur beleef je en verrijkt het binnenklimaat – Trendcollectie BOSS Paints 2019

BOSS Paints Header
Tijl De Vlaeminck

 

“Er overheerst niet langer één trend, het kleurenpalet moet gewoon goed zitten.”
Tijl De VlaminckBOSS Paints
T + 32 56 73 82 00 – tijl.devlaminck@boss.be

BOSSPaints

Hedendaagse luxe is de tijd vinden om even te ontspannen. We gaan steeds vaker op zoek naar die zeldzame momenten van geborgenheid. Onze leefruimtes krijgen een gepersonaliseerde invulling. Ze worden een weerspiegeling van hoe we ons voelen of van wat we nodig hebben om ons goed te voelen. We tasten af wat bij ons past, en we durven combineren. Alles draait om gevoel en beleving en minder om een specifieke stijl. Kleur beleef je en verrijkt het binnenklimaat. Kleur en daglicht beïnvloeden immers ons humeur en onze productiviteit. Het juiste kleurgebruik mag dus ook in kantoorgebouwen niet onderschat worden. Er overheerst niet langer één trend, het kleurenpalet moet gewoon goed zitten.

Het draait steeds meer om de persoonlijke ervaring dan om de laatste trends.

BOSS paints lanceert dit jaar keer niet 1, maar 10 nieuwe trendkleuren die onze interieurs in 2019 zullen veroveren. Tinten met een eigen karakter, die in elkaars nabijheid een specifieke sfeer oproepen. De centrale trendkleur voor 2019 is Holy Terra. Een warme aardetint die verkrijgbaar is als verfkleur én als decoratieve techniek: Claystuc. De 9 andere kleuren splitste BOSS Paints op in drie belevingswerelden: Spiritual Living, Crafted Living en Gallery Living. Elke wereld is complementair met Holy Terra, maar reflecteert telkens een ander gevoel. Ontdek en voel wat ze voor jou betekenen.

Spiritual Living: op zoek naar balans

BOSSPaints

De hectiek van onze moderne maatschappij overspoelt ons met prikkels. Innerlijke rust en stilte worden steeds zeldzamer. We hebben de nood om af en toe los te koppelen. Het thema ‘Spiritual Living’ gebruikt de kracht van kleur en ruimte om evenwicht te brengen. Met dempende en natuurlijke materialen, heel bewust geschikte objecten en een luchtig maar beheerst kleurenpalet. De rustige ondertonen van Spiritual Living scheppen een haast sacrale sfeer die de zintuigen kalmeert en de geest ontspant. Zo ontstaat, ook op kantoor, een huiselijke vertrouwdheid die het midden houdt tussen het sobere Japanse minimalisme en het Deense ‘hygge’.

Spiritual Living

Crafted Living: geworteld in de natuur

BOSS Paints

Hernieuwbaar leven is de toekomst. Een nieuwe generatie designers verdiept zich in de rijke geschiedenis van onze planeet en werkt een nieuw duurzaam leefmodel uit. Het ontdekken van nieuwe materialen, bewust consumeren en recyclage zijn essentieel geworden. Crafted Living introduceert een moderne woonstijl, waarbij de eigenheid van De Derde Long – een gezond woon & werkklimaat - tot in de puntjes wordt verzorgd. Waarbij de grens tussen intuïtie en rationaliteit vervaagt. Elementen vervaardigd uit gerecycleerd plastic gaan in dialoog met ambachtelijk textiel. De warme kleuren zorgen voor intimiteit en scheppen voeling met de aarde. Waan je op reis, thuis of op kantoor, dankzij de oranje, roze en rode kleurschakeringen afkomstig uit Zuid-Amerika en Afrika.

Crafted Living

Gallery Living: bruisend van inspiratie

Een weldoordachte, kunstzinnige collage als bron van inspiratie. Deze belevingswereld is het canvas waarop alle kunststrekkingen en architecturale periodes samenkomen in een weldoordacht nieuw geheel. Hierin vindt een artistieke ziel haar voeding. Alles kan en niets moet. Art deco parallel naast memphispatronen. Intense kleuren op onverwachte materialen. Gallery Living staat in het teken van de eigen creativiteit. Niet één stijl, maar de weerspiegeling van de persoonlijke puzzel van smaken en interesses staat centraal. Met een vrolijkheid die ontspringt uit de vrijheid van het experiment. De drie hoofdkleuren van dit palet stralen een zeer zelfbewuste elegantie uit. En de warme trendkleur Holy Terra verwerft hiertussen haar unieke eigen plaats.

Gallery Living

The making of…

De BOSS paints trendcollectie kristalliseert de hedendaagse tendensen in zorgvuldig samengestelde kleuren. Hierachter schuilt een intensieve expeditie. Het creatieve team van BOSS paints volgt elke evolutie op de voet en verzamelt voortdurend kennis. Uit wereldwijde beursbezoeken, belangrijke lezingen, invloedrijke publicaties, ideeën van klanten en veel meer. Kortom, diepgaande trendwatching. Een team van kleurspecialisten, labo-experten, designers en marketeers stellen vervolgens de collectie samen. Hierbij worden heel diverse factoren afgewogen. Van de tijdsgeest en de combinatiemogelijkheden tot de kleurjuistheid en de puur technische aspecten van de kleuren. Het resultaat? Tinten die vandaag vastleggen wat er morgen leeft, zowel op kantoor als bij u thuis.

Voor meer informatie:

https://www.boss.be/

Contacteer Tijl De Vlaminck voor meer informatie: LinkedIn

Inspiratie
Product
Ontwerp en Design
Werkklimaat
BOSS Paints

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

Knauf
Vitra
Multiline
Tarkett
Gyrex - Strong ecologic fireproof design
Interalu LCC
Somati Systems
Geberit
Lumac Signs
Panasonic Heating & Cooling Solutions

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects+engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

De Derde Long maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten