Vitra blijft bouwen aan kantoor van de toekomst

Vitra-CDS

Anno 2017 zijn de eisen die aan kantoorruimtes gesteld worden, uitgebreider dan ooit. Door de grote variatie aan kantoortaken – gaande van creatieve denkprocessen en intensieve groepsprojecten tot administratieve en/of individuele opdrachten – vragen ook de oplossingen een veelzijdig karakter. Om aan al die eisen tegemoet te komen, stelt Vitra het nieuwe modulaire kantoortafelsysteem CDS voor, ontwikkeld door de Italiaanse architect en ontwerper Antonio Citterio.

Visuele én akoestische privacy

Elke dag op kantoor is anders. De ene keer voert vergaderen de boventoon, maar een andere keer wil je het liefst van al in stilte en afgezonderd van alles en iedereen doorwerken om die ene welbepaalde deadline te halen. CDS biedt op elke situatie een antwoord en kan in verschillende configuraties worden ingezet: als individuele tafels, clusters, ruime werktafels of vergadertafels. “CDS verschilt van gelijkaardige producten door zijn hoge mate van flexibiliteit met betrekking tot de privacybehoefte van de werknemers”, aldus Antonio Citterio. “Dankzij het systeem kunnen gebruikers kiezen uit diverse schermconfiguraties die verschillende niveaus van visuele en akoestische privacy bieden aan collega’s die dicht bij elkaar werken.”

Eenvoudig bereikbare stroomvoorzieningspunten, kabelmanden en kabelgeleiders zorgen bovendien voor een nette werkruimte, terwijl de privacy verzekerd wordt door de schermen en de rolgordijnen die automatisch ondersteund worden door het hoogste tafelblad wanneer u de tafels verhoogt of verlaagt.

Vitra-CDS

Industriële design

Het kantoortafelsysteem is ontworpen met een standaardonderstel, dat grotendeels vooraf is geassembleerd met uitklapbare poten. Hierdoor beantwoordt CDS aan de belangrijkste eisen voor flexibiliteit tijdens elke fase: planning, gebruik, logistiek, assemblage en onderhoud. De tijd dat een bureau een groot, log en onverplaatsbaar monster is, is inderdaad voorgoed verleden tijd.

Als designer is Antonio Citterio bovendien betrokken bij dat volledige proces en dat vindt hij de logica zelve. “Met mijn manier van werken zou het onmogelijk zijn om een product te bedenken zonder te beginnen met kennis van de relevante productietechnologie: design is niet alleen een expressiemiddel, maar ook iets dat alle processen voor een bepaald project omvat. De ontwerper moet een esthetische visie hebben en fungeren als een actieve deelnemer in het productieproces vanaf de vroegste productiestadia”, verklaart hij zijn werkmethodiek.

In productie

Op dit moment kan er enkel nog maar een prototype van het CDS-systeem bezichtigd worden in de showroom van Vitra in Diegem. Maar begin november vangt de productie van de single en cluster desks aan, evenals van de screens en accessoires. Begin 2018 zal Bekaert de eerste actieve gebruiker zijn van het CDS-systeem.

Meer info: www.vitra.com

  • Contacteer Chris voor meer informatie: Linkedin
Vitra-CDS
Vitra-CDS
Vitra-CDS
Product
Ontwerp en Design
Werkklimaat

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

Knauf
Vitra
Multiline
Tarkett
Gyrex - Strong ecologic fireproof design
Interalu LCC
Somati Systems
Geberit
Lumac Signs
Panasonic Heating & Cooling Solutions

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects+engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

De Derde Long maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten