Vitra ID-Chair Concept

Vitra ID-Chair Concept

Net als alle producten van Vitra wordt ook de ID Chair op kwaliteit getest, door het simuleren van een 15-jarig intensief gebruik. Het ID-Chair Concept beschikt echter niet alleen over een functionele duurzaamheid maar ook over een visuele duurzaamheid. De stoel is namelijk terughoudend vormgegeven, waardoor hij ook na jaren nog actueel is.

Met het ID Chair concept kunt u de prijs en de prestaties al bij aanschaf nauwkeurig op de behoeften configureren. Tijdelijke werkplekken kunnen bijvoorbeeld met eenvoudigere stoelen worden uitgerust, die aan de buitenkant niet te onderscheiden zijn van andere ID Chairs. Zo investeert het bedrijf alleen in precies die functies en uitrusting die nodig zijn. Bedrijven kunnen met het ID Chair Concept tegemoet komen aan de uiteenlopende behoeften van hun medewerkers zonder direct veel verschillende stoeltypes te moeten aanschaffen en onderhouden. De lange gebruiksduur van ID Chairs heeft een positieve invloed op het milieu en is van economisch nut voor het bedrijf. Bovenop de wettelijke garantieclaims biedt Vitra daarom zijn projectklanten (bij een order vanaf 50 stoelen) het Green User Agreement aan. In deze individuele service overeenkomst voor een duurzaam gebruik van het ID Chair Concept verplicht de klant  zich ertoe om het product doelmatig in een kantooromgeving te gebruiken. In ruil daarvoor verbindt Vitra  zich ertoe dat de ID Chairs voor de duur van 15 jaar na ondertekening van het Green User Agreement gebruikt kunnen worden. Voor de duur van het Green User agreement garandeert Vitra de functionaliteit van de ID Chairs; de aan slijtage onderhevige onderdelen inbegrepen. Na vijf en tien jaar worden  op de betreffende vestiging van de klant servicechecks uitgevoerd. Elke servicecheck  – waarvoor de klant een vooraf vastgelegd bedrag betaalt- verlengt het  Green User Agreement met nog eens vijf jaar. Tot servicechecks behoren reiniging, controle van al de functies en noodzakelijke reparaties.

Vitra Green User Agreement

Op deze manier is met het Green User Agreement een betrouwbare gebruiksduur van de ID Chairs van wel 15 jaar mogelijk. Na verloop van deze periode kunnen de stoelen aan Vitra worden teruggegeven, waarna ze gerecycleerd worden. Bedrijven kunnen de totale kosten (Total Cost of Ownership) al meteen aan het begin van de gebruiksduur berekenen.

Product

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

Knauf
Vitra
Multiline
Tarkett
Gyrex - Strong ecologic fireproof design
Interalu LCC
Somati Systems
Geberit
Lumac Signs
Panasonic Heating & Cooling Solutions

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects+engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

De Derde Long maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten